Doradztwo Podatkowe

Tomasz Rzepa

Tomasz jest absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz kierunku Finanse, Zarządzanie w Szkole Głównej Handlowej. Ukończył także Centrum Prawa Amerykańskiego przy University of Florida.

W latach 2006-2019 Tomasz pracował w KPMG, początkowo na stanowiskach konsultanckich, a następne menedżerskich, a od 2016 roku został wspólnikiem w KPMG i dyrektorem odpowiedzialnym m.in. za obsługę instytucji finansowych oraz wdrażanie ulg związanych z innowacyjnością.

Od 2019 roku Tomasz dołączył jako partner do spółki doradztwa podatkowego JS Doradcy, utworzonej przez osoby z wieloletnim doświadczeniem w pracy w doradztwie podatkowym w ramach tzw. Wielkiej Czwórki, od ponad 10 lat specjalizującej się w obsłudze polskiego biznesu.

W ramach swojej działalności zawodowej Tomasz zajmował się, w szczególności, prowadzeniem projektów mających na celu wdrożenie różnego rodzaju ulg z tytułu prowadzenia działalności badawczo-rozwojowej tak w branży informatycznej (spółki tworzące oprogramowanie, deweloperzy), jak i w innych branżach (w szczególności, branży produkcyjnej, branży finansowej). Jego doświadczenie obejmuje kilkanaście lat pracy nad wdrażaniem m.in. ulgi na nowe technologie, a w ostatnich latach także ulgi na prace badawczo-rozwojowe i IP BOX.

Tomasz  jest również  pełnomocnikiem przedsiębiorców w szeregu postępowań, jak również w trakcie czynności sprawdzających i kontroli podatkowych.

W ciągu kilkunastu lat Tomasz współpracował z największymi działającymi w Polsce przedsiębiorcami (banki, zakłady ubezpieczeń, spółki giełdowe, spółki Skarbu Państwa), jak również z małymi i średnimi przedsiębiorcami.

Posługuje się językiem angielskim i francuskim.